#PENDEDAHAN ~ "Abang kahwin sebab kesian saja" - Suami Zarina Zainuddin

Bergelar isteri kedua kepada usahawan itu, dedah Zarina perkahwinan itu sebenarnya atas dasar kasihan. - Foto: @zarinazainuddin, Berita Harian Sg 

 13 Julai lalu genap 25 tahun usia perkahwinan pelakon Zarina Zainuddin dan Datuk Seri Raihan Wan Jaafar.
Bergelar isteri kedua kepada usahawan itu, dedah Zarina perkahwinan itu sebenarnya atas dasar kasihan.

 "13 Julai 1993 tarikh keramat saya selamat dinikahkan dengan seorang lelaki dan menjadi isteri keduanya.
 "Saat ini saya tahu sekeping hati wanita lain hancur berderai. Walaupun perkahwinan saya atas izinnya tapi dia terluka di saat saya baru mengejar bahagia. 
 "Alhamdulilah dengan izinnya, kahwinlah saya nun jauh di seberang sana. 
 "Selepas tiga bulan kawin suami saya berkata pada saya, Abang kahwin dengan Ina sebab Abang kesian saja, kakaklah (isteri pertama) segala-galanya dalam hidup Abang.
 "Lepas kahwin baru Abang sedar Abang lebih perlukan dia. Kalau Ina nak cinta cinta ni tak ada, kalau sabar adalah nanti," tulis Zarina menerusi Instagramnya.

13 julai 1993 tarikh keramat saya selamat dinikahkan dengan seorang lelaki dan menjadi isteri keduanya..saat ini saya tahu sekeping hati wanita lain hancur berderai.. walaupun perkahwinan saya atas izinnya tapi dia terluka disaat saya baru mengejar bahagia..perkahwinan dalam usia saya 22 tahun..saat itu saya cuma katakan padanya saya takde sesiapa kakak hidup saya macam lalang ditiup angin kekiri kekiri lah saya ditiup angin kekanan kekananlah saya..kalau kakak izinkan saya kawin ,Allhamdulilah dengan izinnya..kawinlah saya nun jauh di seberang sana ..selepas 3 bulan kawin suami saya berkata pada saya..abang kawin dengan ina sebab abang kesian saja ,kakak lah segala galanya dalam hidup abang lepas kawin baru abang sedar absng lebih perlukan dia..kalau ina nak cinta cinta ni tak ada..kalau sabar adalah nanti..kawinlah saya tampa cinta..dan saya masih ingat lagi kata suami saya abang taknak isteri yang abang keluar ikut depan dia keluar ikut pintu belakang..kalau nak jadi seorang wanita harus belajar bersabar dan sabar dan sabar.. Terima kasih abang .. sabar itu separuh dari iman 💕 Semuga ini semua menjadi pedoman dan pengajaran untuk semua..anda boleh dapat cinta tapi anda tidak akan dapat mengusai cinta..cinta itu mahal dan hanya untuk Allah sahaja yang lain berserahlah padanya.. #khasuntukmerekayangbermadudiluarsana #sharingiscaringandforgivingallways #ujumpijump Saya pernah buat silap..tapi anak2 ini banyak menyedarkan saya kuasa Allah lebih hebat dari segalanya..
A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_) on

Situasi itu mendidik Zarina untuk menjadi lebih penyabar dan taat kepada perintah suaminya.

 "Kahwinlah saya tanpa cinta dan saya masih ingat lagi kata suami saya Abang tak nak isteri yang Abang keluar ikut depan dia keluar ikut pintu belakang. 
 "Kalau nak jadi seorang wanita harus belajar bersabar dan sabar dan sabar. 
 "Terima kasih Abang, sabar itu separuh dari iman. Semoga ini semua menjadi pedoman dan pengajaran untuk semua. 
 "Anda boleh dapat cinta tapi anda tidak akan dapat mengusai cinta, cinta itu mahal dan hanya untuk Allah sahaja yang lain berserahlah padanya," tambahnya. 

 Hasil perkahwinan dengan Datuk Raihan, pasangan itu dikurniakan empat cahaya mata iaitu pasangan kembar Muhammad Razil Azrai dan Muhammad Raizal Azrai, 22 , Muhammad Naim Azraidan, 15, dan Muhammad Adam Azrai, 12 tahun.-Awani

No comments