#TAHNIAH ~ JULIANA EVANS KINI BERGELAR ISTERI Y.A.M TENGKU SHARIFFUDDIN SHAH

Pelakon dan pengacara popular, Juliana Evans, 27, selamat melangsungkan perkahwinan dengan lelaki pilihan hatinya, Y.A.M Tengku Shariffuddin Shah bin Y.A.M Tengku Sulaiman Shah Al-Hajj, 29, di sini hari ini.

 Juliana atau nama sebenarnya Juliana Sophie binti Johari Evans selamat diijab kabul bersama suaminya yang merupakan kerabat diraja Johor dan Selangor itu dengan sekali lafaz di sini pada jam 10.45 pagi Ahad.

 Pasangan itu telah dinikahkan oleh Imam Masjid Istana Alam Shah Klang, Imam Paduka Tuan Mohd. Rasid bin Mahful.

 Pelakon filem Bella dan Jamie itu tidak mengikat tali pertunangan sebelum membuat keputusan untuk hidup bersama.

 Juliana ketika bercakap selepas majlis itu meluahkan kesyukuran kerana hari bersejarah ini berjalan lancar dengan dihadiri oleh keluarga terdekat kedua-belah pihak.

 "Alhamdulillah, saya kini sah bergelar isteri Tengku Shariffuddin Shah. Saya sudah bersedia untuk memikul tanggungjawab dalam kehidupan rumah tangga.

Dan saya berharap agar peminat terus mendoakan kebahagiaan kami," jelas Juliana yang akan meneruskan aktiviti seni seperti biasa selepas ini.

 Mereka mula berkenalan sejak dua tahun lalu.

 Majlis resepsi pasangan itu dijangka akan diadakan selepas Hari Raya Aidilfitri ini.

 INFO 

 Juliana Sophie binti Johari Evans atau lebih dikenali sebagai Juliana Evans ialah seorang pengacara, pelakon dan model iklan dari Malaysia.

 Beliau dilahirkan pada 5 Julai 1989 di Shah Alam, Selangor.

 Juliana mencipta nama sebagai pengacara kanak-kanak seawal usia 12 tahun, dan kemudian popular sebagai pengacara rancangan Remaja di TV3.

 Dia mencipta populariti sebagai pengacara TV yang petah bercakap.

Selain aktif mengacara, Juliana juga semakin terserlah dalam beberapa buah drama dan filem.[MH]

No comments