#KidsNews ~ Bintang Pop Ulul Albab

UMAR Shakur Mohd. Haiccal berjaya mempersonakan lebih 600 tetamu terdiri pelbagai lapisan pemain industri pengiklanan TV ketika videonya membaca berita disiarkan pada Sesi Screening Soaring On Air TV AlHijrah 16 Februari lalu.

 Video Umar menular pantas; selain comel dan nampak bergaya dalam mood set berita, kanak-kanak berusia lima tahun ini memberikan impak baharu pada tafsiran maklumat dan berita dalam konteks kanak-kanak.

 Kanak-kanak akan memiliki siaran berita sendiri?

 Ya! Mulai 17 Mac ini Umar akan muncul setiap Jumaat, Sabtu dan Ahad di TV AlHijrah menyampaikan berita 6 kali siaran sehari.
 

 Umar antara ikon pop baharu yang bakal memberikan definisi kontemporari mengenai peranan dan impak kemunculan kanak-kanak di TV dalam bentuk lebih prominan dengan kyasa maklumat di tangan mereka.

 Melalui konsep berita: Kanak-kanak Pencetus Minda Ulul Albab, Kids News akan membawakan siri laporan mengenai pendidikan, kesihatan, hak asasi, sains dan teknologi, gajet, pelaburan dan perkembangan dunia Islam.

 Umar akan mencetuskan fenomena Bintang Pop Ulul Albab dengan menjadikan tema keislaman sebagai kunci penyebaran berita kanak-kanak.

 Jangan lupa: Umar Haikal menanti anda 17 Mac ini. – MYNEWSHUB.CC

No comments