#TAHNIAH~Lima Peserta Layak Ke Final Konsert Kilauan Emas 4

Para peserta yang berjaya ke peringkat akhir pertandingan Kilauan Emas musim keempat yang akan diadakan pada 28 Mei depan. 

 KUALA LUMPUR: Seramai lima peserta lelaki diumumkan berjaya ke peringkat akhir pada pertandingan Kilauan Emas musim keempat yang diadakan secara langsung di Dewan Sri Putra, Bukit Jalil, di sini, malam Rabu.

 Lima peserta tersebut iaitu Nas, Ben, Zain, Nordin dan Arip sekali gus berjaya menewaskan tiga peserta lain iaitu Raida, Aziana dan Silva yang tersingkir.

 Pengumuman itu dilakukan oleh pengacara program tersebut iaitu Raja Azura.

 Juri profesional, Datuk Ramli MS berkata, kesemua juri berpuas hati dengan persembahan para peserta pada peringkat separuh akhir ini.

 "Pada peringkat ini kesemua peserta menunjukkan peningkatan dalam persembahan masing-masing.

 "Jadi saya mahu saksikan persembahan yang luar biasa pada peringkat akhir yang akan berlangsung pada minggu depan," katanya selepas pengumuman penyingkiran program tersebut.

 Markah peserta diadili 70 peratus daripada penilaian juri profesional yang terdiri daripada Ziana Zain, Datuk Hattan dan Mamat Khalid termasuklah Ramli MS sendiri, manakala 30 peratus daripada undian Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) penonton.

 Lapan peserta separuh akhir beraksi selepas tujuh minggu bersaing dengan 13 peserta lain untuk merebut tempat ke pentas akhir Kilauan Emas 4 yang bakal diadakan pada 28 Mei depan di lokasi yang sama.

 Pada peringkat separuh akhir ini menyaksikan para peserta diuji dengan tema yang lebih mencabar pada segmen pertama iaitu Pilihan Radio yang dipilih oleh pendengar radio Sinar FM dan segmen kedua iaitu duet.

 Program separuh akhir itu turut menampilkan persembahan istimewa daripada Siti Nordiana, Nubhan, Hafiz Suip, Adira, Hail Amir, Uji Rashid, Mus (May), Yantzen dan Oney.

 Kilauan Emas 4 disiarkan setiap hari Rabu bermula pukul 9.30 malam menerusi saluran Astro Prima (132) dan Mustika HD (134).[mStar]